24-06-10

Ad de Laat

 

nummer 3

 

Wandelend in de zomer van het leven sta je er niet zozeer bij stil, dat het groen van het blad zal verkleuren, ook wanneer de boom dat zelf niet wil. Je denkt, de wind blijft wel spelen de zon die er staat blijft wel staan en voor je het weet ben je vergeten dat de zomer weer over zal gaan.

Wanneer de boom in al zijn weelde breeduit in zijn volle glorie staat, vergeet hij dat dat niet blijft duren omdat de zomer in het najaar overgaat, want de vogel die er woont gaat vertrekken de vruchten die hij draagt worden geplukt en een voor een worden de bladeren op het laatst van de takken gerukt.

De wind is niet te vertrouwen als hij dan ineens de kop opsteekt want de tak die altijd heeft gebogen buigt nog één keer en breekt zomer en zon, in je leven heb je als mens niet in de hand als het er is dan is het je gegeven en bedanken daarvoor is geen schande.


~~ Ad de Laat ~~

23:02 Gepost door saartje in Algemeen | Commentaren (2) | Tags: boom, ad de laat, ultreya | |

Commentaren

Lieve Saartje,
dit zijn ware woorden.
We krijgen ons leven, dag na dag, minuut na minuut.
En elke moment is er één om dankbaar te zijn, om het 'Zijn', om het leven dat we kregen...
Nu zie ik ook het plaatje van Ultreya:
vreugde en dankbaarheid... ze geven elkaar de hand.
Liefs!

Gepost door: sientje | 24-06-10

En toch... Ik heb mijn hele leven geleefd met het einde voor ogen. Het was niet fijn steeds het einde te beseffen. Het heeft me heel veel vreugde en energie gekost, nutteloze onrust met zich meegebracht, veel tijd is ermee verloren gegaan. Ik zeg daarom: geniet en denk niet aan wat komen gaat, neem het leven zoals het is en wees gelukkig in het nu. Omdat er geen toekomst is, het is altijd NU. Maar ook: wees geen moraalridder, laat de mens in zijn waarde en vergeet nooit dat je niet voor iemand anders kunt denken. Dit woordje is bedoeld voor Ad de Laat in reactie op zijn beschouwing. Verder is het een mooi en goed bedoeld stukje, ook al deel ik de tendens niet zoals die eruit komt.

Gepost door: Ine | 25-06-10

De commentaren zijn gesloten.