08-11-09

sientje en saartje

 

paars13

 

Twee vrouwen samen
Als één
Samen praten, lachen en huilen
Zelfde problemen, zelfde zorgen....
Samen schuilen
Nog even wachten
Op morgen
Twee vrouwen
Vertrouwen
In elkaar, in geluk, in liefde
Door de jaren heen
Vrouwen samen
Nooit alleen...

00:00 Gepost door saartje in Liefde | Commentaren (6) | |

Commentaren

door de jaren heen...
nooit alleen...

ongemerkt kwam je
toen was je er
en samen gingen we verder
onderweg naar morgen...

ik ben dankbaar...

Gepost door: sientje | 08-11-09

Kan ik dit virtueel verstaan of is het fysiek? 'Twee vrouwens samen/ als één.../ Vrouwens samen/ Nooit alleen...' dat is meer dan alledaagse, platonische vriendschap voor wie het leest. Ik schrijf het maar zodat je er attent op bent. Verder niks.

Gepost door: Ine | 11-11-09

Mijn eerste reactie is: een lieve hommage aan de vrouwelijke partner van Saartje. En als ik Sientje lees, denk ik dat dit zo is. Het is een erg mooi liefdesgedicht. Of zie ik het verkeerd?
Daar is trouwens niks mis mee hoor.

Gepost door: Sybil | 12-11-09

Lieve Saartje,

We hoeven niets uit te leggen…
We hoeven niet te verklaren wat we met welke woorden bedoelen.
Ieder mens kan er vrij in lezen wat het bij hem of haar oproept.

Ik vraag me wel af:
Zouden er mensen zijn die kunnen begrijpen dat twee mensen zich met elkaar verbonden kunnen voelen, al hebben ze elkaar nooit ontmoet?
Zouden er mensen zijn die weten wat we bedoelen wanneer we zeggen dat we stukjes en brokjes van onszelf bij elkaar terugvonden, al van bij het prilste contact? En hoe sommige delen van ons leven, voor we van elkaars bestaan afwisten, zo overeenstemmen?
Hoe kan het bestaan… dat jij, dat ik, … ?
Ach,toen we dit weblog begonnen maakten we die ene afspraak, dat we geen privé-gegevens vermelden. En ja, we spraken ook af dat er verder geen afspraken zijn.
Lieve Saartje, we weten ondertussen deksels goed wat we aan elkaar ‘hebben’ en wie voor elkaar zijn. En we delen dat intense gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid aan het leven zelf, omdat jij, omdat ik, in dezelfde tijd op deze ene aarde, ‘samen onderweg’ mogen zijn…

Lieve Mens die hier komt lezen,
Wees welkom op ons blog en lees in alle vrijheid wat je aanspreekt en ontroert.
Maar laat ons ook vrij. Vul geen ‘feiten’ in. Tot wat zou dat trouwens dienen?
Onderga de schoonheid van wat geschreven staat. Onderga de uitstraling van de plaatjes en de foto’s
en laat je meevoeren… laat je vooral meevoeren in de sfeer van ons gehele weblog, als je je ertoe aangesproken voelt.
Wij willen de pareltjes die we onderweg tegenkomen, eigen woorden of andere woorden, delen met ieder die dat graag wil.
Wat fijn … dat jij hier even bent.
Dank daarvoor!

Gepost door: sientje | 12-11-09

Lieve Saartje en Sientje, ik ben hogelijk verbaasd over de reactie van Sientje. Ik 'vul niks in', ik lees wat er staat. En ik zie wat er op mijn beeldscherm komt. Als je beeld en taal gebruikt om iets duidelijk te maken, moet je dat transparant doen. Saartje schreef een mooi gedicht, in voor mij héél duidelijke, zeer intieme taal: twee vrouwen die elkaar hebben gevonden. Ik schreef jullie: daar is niks mis mee. maar als jullie dit niet hebt bedoeld, moet je andere woorden gebruiken, Sientje en Saartje. Als je hetero bent, en wilt uitdrukken hoe blij je bent met een bijzondere vriendschap gebruik je daar andere taal voor.
Als ik Sientje lees, hebben jullie afspraken gemaakt om geen intieme dingen op deze weblog te zetten. Sorry dames, intiemer dan dit gedicht kan ik niet bedenken.
Eigenlijk vind ik dat jullie zélf invullen wat jullie in de reacties van lezers zien. Misschien ben je geschrokken, dat kan. Maar de uitleg die je geeft, is toch duidelijk van zéér intieme aard Sientje. Hoe je het ook wendt of keert. Nogmaals, ik heb er niks op tegen, integendeel. Onder mijn vrienden heb ik heel dierbare lesbiennes en homo's. Het gaat mij om de mens, niet om zijn/haar geaardheid.
Hartelijke groet, Sybil

Gepost door: Sybil | 13-11-09

Soms ontmoeten mensen elkaar, soms lang soms kort soms een heel leven lang, man ontmoet vrouw, vrouw ontmoet vrouw, man ontmoet man.
Het is de vrijheid van de mens om te zien wat je in elkaar spiegelt en van elkaar leert, en ben je met elkaar uitgeleerd dan dank je uit onvoorwaardelijke liefde die ander en wandel je verder op je levenspad.
Niks is eindig alles is oneindig. Geniet van datgene wat je in elkaar mag aanraken, afstanden bestaan niet het gaat om de verbinding die je met elkaar hebt, laat elkaar vrij en wees blij met jullie ontmoeting.

namasté Simon

Gepost door: Sim Frantzen | 04-12-09

De commentaren zijn gesloten.